Persoonlijke noot

Waarom de naam Oepsie.

Oepsie is een van mijn koosnaampjes voor mijn nichtje Pien, haar andere koosnaam is Mieps, dat was ook een leuke naam geweest. Oepsie staat voor mensen die me dierbaar zijn.

Oepsie is wat je zegt als je iets laat vallen of als iets helemaal per ongeluk gaat.

Zo is Oepsie ontstaan, naaien uit afleiding voor de vervelende bijwerkingen van borstkanker, wat ik in 2016 ineens (Oeps) had. Helaas was de behandeling pittig en nam mijn energie behoorlijk af, waardoor mijn arme naaimachine een tijdje in een hoekje stond te verstoffen. We werden weer vriendjes toen ik mij beter begon te voelen maar gek werd van de nawerkingen van de chemo in mijn benen en armen en ik doorvoor afleiding zocht. Ik besloot de restjes stof van van eerder voor mezelf gemaakte kleding op te maken, en met zulke leuke resultaten dat ik heb besloten om de stapels leuke kleren in een klein shopje te gaan verkopen.

Ik houd van vrolijke "niet standaard" kleding. Daarom maak ik elk kledingstuk maar 1 keer in dezelfde stof, inmiddels teken ik mijn patronen zelf, maar ik heb ook op heel beperkte schaal patronen die ik online vond gebruikt. 

Je wordt ziek, weer beter en ineens heb je een webshop.

Oepsie!

Oja, als je een vraag hebt over een item in de shop stuur dan even een berichtje via whatsapp, ik probeer dan z.s.m. te antwoorden.